zondag 12 mei 2013

Twee bevallingen in Oslo!


Zo, ik ben weer terug uit Oslo. Vrijdagmorgen vloog ik daarnaar toe om de wereldpremière bij te wonen van de Opera Khairos, waarvoor mijn vriend Knut Vaage de muziek schreef. Hij is er jaren intensief mee bezig geweest en we hebben er vaak over gesproken. Het was een feest om erbij te zijn en ik heb genoten van de mooie eigentijdse muziek en de prachtige beelden. 

Het was fijn om, zoals afgesproken, Martha Bronder in de pauze te treffen, de Cultureel Attachée van de Nederlandse Ambassade in Noorwegen. Zonder haar was ik waarschijnlijk nooit in Noorwegen terecht gekomen en ik heb sinds onze eerste ontmoeting altijd een heel waardevol, warm en vriendschappelijk contact met haar gehad. 

Ook Bjørn Sortland, met wie ik in 2010 samen het boek 'Alt det som er' maakte, was uit Bergen overgevlogen om erbij te zijn. Het was leuk om hem weer te zien en de volgende dag samen het nieuwe Astrup Fearnley Museum voor Eigentijdse Kunst te bezoeken. Bjørn vertelde me nog dat ons boek voor Noorse begrippen zo'n succes is en dat de uitgeverij er een app van wil maken. Ons boek zou dan in verschillende talen beschikbaar komen voor mobiele telefoon en tablet. 

En Knut Vaage? Die liet afgelopen vrijdag niet alleen zijn opera het daglicht zien, maar werd diezelfde nacht nog vader van een zoon. Twee maal gefeliciteerd Knut. Gratulerer!

Geen opmerkingen: