zaterdag 18 juni 2011

Kunstschilder Paul Dikker vaart langs de kust van Noorwegen


Nou, ik vaar niet echt langs de kust van Noorwegen hoor. Dit keer niet. Maar ik volg op mijn computer de tocht van de MS NordNorge, een van de schepen van de Hurtigruten. Het schip is nu in Trondheim en komt 22 juni aan in Kirkenes, helemaal in het Noorden van Noorwegen, tegen de Russische grens aan. Ik heb die reis, 2600 km heen en ook weer 2600 km terug, in de koude winter van 2008 gemaakt, toen het de hele dag vroor en donker was. Nu is het voortdurend licht. Op Hurtigruten LIVE - hurtigruten.com is te zien hoe mooi het in Noorwegen is. Ik zou zo een reis graag nog eens maken en mij laten inspireren door de stilte en de overweldigende schoonheid van het landschap. Maar ik geniet ook van mijn eigen fjord hier voor de deur. Tussen mijn schildersessies door loop ik regelmatig naar buiten en tuur ik in de onbestemde verte. Alleen met mijn gedachten prijs ik mij gelukkig dat ik ver weg ben van dat Nederland, waar een uitgesproken rechts kabinet onze culturele en maatschappelijke infrastructuur op een ongekende wijze vernietigt.

2 opmerkingen:

R+W@Am*Dam.nl zei

Hallo Paul,

Toevallig waren wij die Hurtigruten-livereportage ook al aan het volgen en daarbij gingen onze gedachten natuurlijk ook naar jou uit. Dus maar even op je blog gekeken en dan blijkt dat de cirkel ook rond kan zijn (vrij naar J. Cruijff), want jij hebt het hier ook over die uitzending.

Complimenten voor je blog!
Mooi vormgegeven en boeiend geschreven.
Wij gaan je blijven volgen.


Veel succes en groeten uit Am*Dam.

Ria en Wim

stusterkunst zei

Hoi Paul
Natuurlijk volg ik het ook, het is aloof we de reis weer maken al is het in realiteit veel mooier en indrukwekkender. Ik zie nu ook dat de reis die we maakten in de donkere periode indrukwekkender is.

je vriend Han