zondag 20 april 2014

Paul Dikker WAW lenteberichtBeste vrienden, relaties en kunstliefhebbers,

Graag breng ik u in dit korte lentebericht op de hoogte van mijn huidige bezigheden.

Om maar met het belangrijkste te beginnen, ik ben volop aan het schilderen.
Ik geniet van een prachtig atelier in Amstelveen, mij genereus ter beschikking gesteld door een goede bekende uit de vastgoedsector. Mijn net voltooide schilderij is een werk van 195 x 115 cm, tamelijk groot voor mijn doen. Op de foto hangt het naast een nieuw kleiner olieverfschilderij in mijn atelier. Binnenkort laat ik tien nieuwe werken fotograferen door mijn vaste fotograaf Tom Haartsen, waarna ik de foto's op mijn website www.pauldikker.nl en facebookpagina zal plaatsen.

De tentoonstelling 'Holland i Hardanger' in het Hardanger Folkemuseum (Noorwegen) is afgelopen, de reacties waren enthousiast. Ook deed ik mee aan twee andere groepsexposities, Accomplices ll en lll in Tetem Kunstruimte te Enschede en het Kunstenlab te Deventer. Zij kwamen voort uit de tentoonstelling die vorig jaar in Dresden plaatsvond.

Naast mijn schilderwerk ben ik druk bezig met het maken van nieuwe plannen. Een uitnodiging om komende zomer enkele weken als artist in residence in Roemenië te komen werken heb ik daarom afgeslagen; te veel te doen. Beeldhouwer Willem Harbers, met wie ik vorig jaar in Amstelveen exposeerde, en ik hebben besloten onze samenwerking voort te zetten. We hebben de afgelopen maanden een projectvoorstel geschreven en voeren nu gesprekken om dat op verschillende locaties te realiseren. De eerste toezegging is binnen, nadere informatie volgt later.

Van Katja Weitering, artistiek directeur van het Cobra Museum, kreeg ik per brief de uitnodiging om met een schilderij deel te nemen aan de Triënnale Amstelveen 2014! De opening is op 13 juni.

Volgend jaar vier ik al weer mijn 30-jarig jubileum als kunstenaar. Na al die jaren schilder ik nog altijd met evenveel passie en mijn werk blijft zich voortdurend ontwikkelen. Mijn jubileum lijkt me een goede aanleiding om een nieuw nummer van het WAW-magazine uit te brengen. Het wordt weer een fraai, verrassend en informatief collectors item onder redactie van Harper T. Jensen. Tot mijn grote vreugde neemt Suzanne Mol de grafische vormgeving weer op zich. Mocht u nu al weten dat u sponsor of adverteerder wilt zijn, neem dan alstublieft contact met mij op. Het zou geweldig zijn om vast enige financiële basis te hebben om het nieuwe WAW-nummer te produceren. 

Mijn artistieke leven houdt niet op na het jubileumjaar 2015. Het is nog ver weg, maar voor het voorjaar van 2016 staat mijn eerste tentoonstelling al vast. Gelukkig hoeft u niet zo lang te wachten. Binnenkort is mijn werk te bekijken tijdens de Open Ateliers Jordaan op 30 en 31 mei en 1 juni (Hemelvaartweekeinde). Als voorzitter van het bestuur van de Stichting OAJ probeer ik er samen met de andere bestuursleden en de deelnemers weer een mooie kunstroute van te maken. Op de Marnixkade houd ik zelf open huis, u ontvangt daarover nog bericht.
Natuurlijk kunt u altijd mijn atelier in Amstelveen bezoeken, mail of bel me dan voor een afspraak.

Met een vriendelijke WAW-voorjaarsgroet,

Paul Dikker

Geen opmerkingen: